Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Πλημμύρισε απο τουρίστες η πόλη της Σητείας ( τσιμπημένες οι τιμές )


Στα ύψη βρίσκεται ο τουρισμός στη Σητεία, τον τελευταίο καιρό, δίνοντας ελπίδες αισιοδοξίας για την απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης.
Δύο πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται κάθε εβδομάδα στον αερολιμένα της Σητείας με τουρίστες από τη Σκανδιναβία.
Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), το αεροδρόμιο της Σητείας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2017 αύξηση 121,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Θετικά και αισιόδοξα είναι τα μηνύματα καθώς όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες της περιοχής οι πτήσεις εξελίσσονται σε 5 εβδομαδιαίως, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 1.000 τουρίστες την εβδομάδα.
Και ενώ απο αέρος υπάρχει απογείωση σε κόσμο, απο εδάφους και αναφερόμαστε στο οδικό τμήμα Αυχήν Αγκαθιά Χαμέζι η στασιμότητα εξακολουθεί και μάλιστα σε πολλούς λειτουργεί αντίστροφα  στην επίσκεψη πρός την επαρχία.

100% πληρότητα φέτος τον Αύγουστο, τα ακτοπλοϊκά έχουν φτάσει να είναι ακριβότερα από τα αεροπλάνα, και τα rooms to let στα 80€ δεν είναι πια σπάνιο φαινόμενο; Υπάρχουν φτηνές διακοπές τελικά όταν χρίζεσαι Έλληνας  ή κυνηγάμε πάλι χίμαιρες;


Τουριστικά καταλύματα εντός της πόλης της Σητείας ειδικά την περίοδο του Αυγούστου είναι ήδη γεμάτα απο τουρίστες, ενώ πολλές φορές πράκτορες αλλά και ξενοδόχοι στέλνουν κόσμο στις γύρω περιοχές, όπως Παλαίκαστρο, Αγία Φωτιά οικισμό ΣΟΕ, και πάλι με δυσκολία
Ενδεικτικά τιμές διανυκτέρευσης εντός της πόλης της Σητείας τον μήνα Αύγουστο σε διαθέσιμα δωμάτια έως και πρίν απο 10 ημέρες κυμαίνονταν απο 60, 70, 75 ευρώ η βραδιά με πρωινό.

Αν αναλογιστεί κανείς κατανοώντας  βέβαια ότι η περίοδος του Αυγούστου είναι full season ότι μια διαμονή 4 ημερών στην πόλη της Σητείας κοστίζει 240 ευρώ το φθηνότερο και 300 ευρώ το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου για μια τετραμελή οικογένεια, σε συνδυασμό με την διατροφή και την κατανάλωση βενζίνης για την επίσκεψη στην απομακρυσμένη Σητεία τα έξοδα ανέρχονται 
σε 750 ευρώ, δίχως πιθανόν εξόδων που θα περιλάμβαναν αναμνηστικών δώρων.


Συγκριτικά με ένα πακέτο τετραήμερων διακοπών σε νησί του Αιγαίου οι τιμές κυμαίνονται συμπεριλαβανομένου διαμονής, μετακίνησης και διατροφής σε 580 ευρώ.

Ενώ σε πακέτο διακοπών αντίστοιχης περίπτωσης σε προορισμό του εξωτερικού 
( συγκεκριμένα χώρες της Ευρώπης - Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη ) οι τιμές κυμαίνονται συμπεριλαβανομένου διαμονής, μετακίνησης και διατροφής σε 636 ευρώ, με 159 ευρώ το άτομο.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............