Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση ενημέρωσης με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Σητείας Γρηγόριο Προϊστάκη είχε αντιπροσωπεία της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ Κο Προϊστάκη Γρηγόριο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Νίκο Καραμανωλάκη και το δημοτικό σύμβουλο Χριστόφορο Καλαμπόκη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που απασχολούν το σχολικό συγκρότημα και τα οποία ουσιαστικά είναι το κτιριακό και η κατανομή των καθαριστριών.Συγκεκριμένα:

1) Από το 2010 μέχρι σήμερα τίθεται απεγνωσμένα από το Δ/ντή προς το Δήμο (που είναι υπεύθυνος για τα σχολικά συγκροτήματα) , το πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων που αφορά τη στατική μελέτη του κτιρίου συνολικά, και την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Μηχανολογικού Τομέα ,το οποίο παραμένει κλειστό από το 2001 λόγω επικινδυνότητας. Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του την 29/02/2016 διαβεβαίωνε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016(!) ,θα ήταν έτοιμη η μελέτη η οποία μάλιστα είχε ήδη ανατεθεί, κάτι που θα καθιστούσε ώριμο το έργο προς δημοπράτηση. Όμως παρ'όλες τις διαβεβαιώσεις, 1,5 χρόνο μετά είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάσιμο σημείο.

Υποχρέωση όλων μας, είναι να διασφαλίζουμε τη ζωή των παιδιών μας, τα οποία κάνουν μάθημα σε κτίρια που πολλές φορές δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Γι'αυτό λοιπόν πρέπει να γνωρίζουμε άμεσα, πως θα συμπεριφερθεί το συγκεκριμένο κτίριο αλλά και όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας σε περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας και πότε και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα όποια θέματα μπορεί να υπάρχουν.


2) Η κατανομή των καθαριστριών ανά σχολικό συγκρότημα γίνεται όχι με τις προϋποθέσεις που ορίζει το σχετικό ΦΕΚ, ανάλογα δηλαδή με τον αριθμό των αιθουσών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα και απαιτείται να γίνει σωστή ανακατανομή.
Έχουμε υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε και να θέσουμε τα θέματα αυτά υπ'όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου-για το κτιριακό θέμα το έχουμε κάνει ήδη αρκετές φορές- και να αναλάβει τις ευθύνες της, η σημερινή Δημοτική αρχή.
Μείζων Αντιπολίτευση Δήμου Σητείας
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ