Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Σητεία έγινε ένα ασύμφορο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει δρόμος ουσιαστικά για να πάει κανείς δήλωσε ο Υπουργός κ. Χρήστου Στρίντζη

Κατά την ομιλία του στο του 3ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης άφησε  αιχμές για πολιτικάντικες λογικές στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα και φυσικά και εδώ στην Κρήτη.
«Γίνανε απίστευτα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε η Εγνατία χωρίς να συνδέεται με κανένα λιμάνι. Η Κρήτη σε τέτοια γεωγραφική θέση έμεινε χωρίς καμία παραγωγική διασύνδεση με τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ή δείτε το άλλο. Στη Σητεία έγινε ένα φοβερό αεροδρόμιο και δεν υπάρχει δρόμος ουσιαστικά για να πάει κανείς», ανέφερε, με την τελευταία ατάκα να πυροδοτεί τη μήνη του δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη.

Τόσο σε δηλώσεις του όσο και μέσα στην αίθουσα της συνεδρίας, ο δήμαρχος έκανε λόγο για απαράδεκτη αναφορά και προσβολή του υπουργού προς τη Σητεία, αφού, όπως είπε, ο κ. Σπίρτζης είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ πως δεν έπρεπε να γίνει το έργο του αεροδρομίου στη Σητεία!
Ο υπουργός επέμεινε στη θέση αυτή και ρώτησε μάλιστα, απευθυνόμενος στον Θοδωρή Πατεράκη, αν γνωρίζει τι μεγάλη οικονομική επιβάρυνση έχει το αεροδρόμιο της Σητείας για το κράτος.
Έτερο διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε και προς το τέλος της συνεδρίας. Ήταν να ανέβει στο έδρανο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Υπήρχε μια πίεση χρόνου γιατί ο κ. Σπίρτζης ήθελε να φύγει. Ο συντονιστής αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως, και περισσότερο χαριτολογώντας, ζήτησε από το δήμαρχο να μη μιλήσει. Ο Αντώνης Ζερβός παρεξηγήθηκε, δήλωσε θιγμένος. Τελικά επανήλθε με τα πολλά στο έδρανο, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου...
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ