Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Συκιάς ΣητείαςΤο απόγευμα της Tρίτης 26 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Συκιάς Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, ο τόπος του οποίου βρίσκεται έξω από τα τείχη της παλαιάς Ιερουσαλήμ, δίπλα από τον ναό που έχει κτισθεί προς τιμή του. Όπως επεσήμανε είναι ο πρώτος μάρτυρας, μετά τα 14.000 νήπια που κατέσφαξε ο Ηρώδης,  που μας διδάσκει τη συγχωρητικότητα, αφού, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χροστός πάνω στο Σταυρό συγχώρεσε τους σταυρωτές του, κι εκείνος προσευχήθηκε για τους λιθοβολιστές του «Κύριε, μη στήσῃς αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην».

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων της περιοχής και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Θεόδωρος Πετρουλάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων κ. Στέφανος Κοντογιαννάκης.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ