Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Σας προτείνουμε Kουλουράκια ανεβατά (Σητείας)

Από τον κ. Διαμαντή Παπαπαναγή, Τεχνολόγος Τροφίμων των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Υλικά:
Νερό: 520 γρ.
Κανελόξυλα: 3 τεμάχια
Μαγιά νωπή: 200 γρ.
Ελαιόλαδο: 220 γρ.
Χυμός πορτοκάλι: 240 γρ.
Ζάχαρη: 480 γρ.
Ρακί ή κονιάκ: 40 γρ.
Μαστίχα αλεσμένη: 3 γρ.
Αλεύρι Κρήτης
Τ70% δυνατό: περίπου 2,000 γρ.

Σύνολο ζύμης ~3.600 γραμμάρια
Σουσάμι για επικάλυψη

Διαδικασία εκτέλεσης
  • Βράζουμε το νερό με τα κανελόξυλα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία~400C και διαλύουμε τη μαγιά,50γρ από αλεύρι και 15 γρ από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιάσει (να φουσκώσει).
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το ελαιόλαδο με την ζάχαρη,το χυμό και τη ρακί (ή το κονιάκ) μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την ανεβασμένη μαγιά και το αλεύρι με τη μαστίχα και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρώς.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (σχεδόν να διπλασιαστεί).
  • Πλάθουμε φυτίλια πάχους περίπου 2 εκ. και μήκος περίπου 15 εκ., τα κλείνουμε σε σχήμα κουλούρι, τα πατάμε ελαφρά σε βρεγμένο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνες με αντι κολλητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε σε στόφα με μέτρια υγρασία για 30-40 λεπτά, μέχρι να ξανανέβουν.
  • Ψεκάζουμε με αραιό ζαχαρόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............