Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Σας προτείνουμε φρέσκα κουκιά με αγκινάρες και χοχλιούς


Υλικά
-1 κιλό φρέσκα κουκιά
-1/2 κιλό χοχλιούς
-5 αγκινάρες
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
-1 λεμόνι

 
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σ’ ένα δοχείο με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Καθαρίζουμε τα κουκιά  ή χλωροκούκια ,όπως τα ονομάζουμε στα μέρη μου, αφαιρώντας τις ίνες και τα κόβουμε στα δύο εάν είναι μεγάλα.Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.Τσιγαρίζουμε το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τους χοχλιούς, βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 15 λεπτά.Ρίχνουμε τα κουκιά,το φρέσκο κρεμμυδάκι,το μάραθο,αλάτι,πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά.Προσθέτουμε και τις αγκινάρες με το λεμόνι.Όταν τις βάλουμε και δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο ακόμα και το αφήνουμε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
FOTO: JORGO STAY
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ


embed google map embedgooglemap.net
To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............