Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Την πρόταση του για την θέσπιση πανελλήνιου βραβείου λογοτεχνίας με την επωνυμία «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλης της Μ. Αντιπολιτευσης Πέτρος Δημητροπουλάκης

Την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Βιτσέντζου Κορνάρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς εκλήθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας να εγκρίνουν κατά τη συνεδρίασή του.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής ανέφερε:
«Όπως γνωρίζετε, στις 27/4/17 η Ευρώπη ανακήρυξε το τρέχον έτος, ως έτος πολιτισμού. Εμείς σαν ΔΟΚΑΣ που επιλαμβανόμαστε το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου, σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ξεκινήσαμε δειλά- δειλά από το Νοέμβρη για το εγχείρημα να ανακηρύξουμε το 2018 ως έτος Βιτσέντζου Κορνάρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτισμού. Στις αρχές Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΚΑΣ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην ανακήρυξη του έτους.

Ζητούμε την έγκριση του Δ.Σ. προκειμένου να ισχυροποιηθεί αυτή η απόφαση και να προχωρήσουμε σε μία σειρά από εκδηλώσεις, εκ των οποίων κάποιες προγραμματίζονται σε συνεργασία και με άλλους φορείς, ώστε να δώσουμε την αξία και την διάσταση που αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο ποιητή, την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και παρακαταθήκη που έχει η περιοχή μας και να την επικοινωνήσουμε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Ο  Βιτσέντζος Κορνάρος είναι το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής».Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Πέτρος Δημητροπουλάκης αφού εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του, πρόσθεσε: 

«Κατά καιρούς διάφοροι φορείς της πόλης έχουν πολλές ιδέες σε αυτά τα θέματα. Τελευταία δε είναι πολύ ενεργοποιημένη η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο εθελοντισμός και θα πρέπει ο Δήμος να είναι αρωγός σε όλες αυτές τις προσπάθειες».

Κατέθεσε ακολούθως δύο προτάσεις συνοδευτικές με την εισήγηση, όπως είπε, που αφορούσαν την θέσπιση πανελλήνιου βραβείου λογοτεχνίας με την επωνυμία «Βιτσέντζος Κορνάρος» και προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού ολόσωμης αναπαράστασης του βασικού διδύμου των πρωταγωνιστών του έργου που θα τοποθετηθεί σε εμφανές δημόσιο χώρο της Σητείας.
Ο κ. Τερζής όσο και ο Δήμαρχος Σητείας είπαν ότι θα ακολουθήσει συγκέντρωση φορέων με ειδική πρόσκληση από το Δήμο προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις, να αξιολογηθούν και να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των δράσεων.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............