Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σητεία


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στην πόλη της Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της πόλεως στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σητείας, ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο της πόλεως.


Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ναό, αναφερόμενος στο σκοπό της χαρμόσυνης είδησης του Αρχαγγέλου Γαβριήλ προς την Παναγία Παρθένο Μαρία και στην αποκάλυψη του «απ’ αιώνος μυστηρίου» και του προαιωνίου σχεδίου της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Όπως σημείωσε, η Παρθένος Μαρία είναι ό,τι εκλεκτότερο είχε να παρουσιάσει το ανθρώπινο γένος, γι’ αυτό και κατέστη η γέφυρα επανασύνδεσης του ανθρώπου με τον Θεό. Χάρη στην ψυχική και σωματική καθαρότητα, τη μεγάλη ταπείνωσή της και την υπακοή στο θέλημα του Θεού έγινε το δοχείο εκλογής για να πραγματοποιηθεί στα σπλάχνα της το μυστήριο των μυστηρίων, η άσπορος σύλληψη του Υιού και Λόγου του Θεού με τον Ευαγγελισμό της. Επίσης, αναφέρθηκε στην καλλιέργεια του Ευαγγελίου του Λόγου του Θεού και στη διάδοσή του στον κόσμο.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε επίσης ότι για εμάς τους Έλληνες είναι η ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι διπλή εορτή, καθώς την 25η Μαρτίου 1821 σηκώθηκε το λάβαρο της ελευθερίας που σήμανε την εθνική μας παλιγγενεσία, και ευχήθηκε εγκάρδια τη σκέπη και τη μητρική προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως Υπέρμαχου Στρατηγού του Γένους μας.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............