Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Η Κυριακή του Θωμά στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας

Με μεγάλη λαμπρότητα και μέσα στην ατμόσφαιρα  αγαλλιάσεως και ευφροσύνης της Πασχαλίου περιόδου πανηγύρισε την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά), 15 Aπριλίου, η Ιερά Μονή Aγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε και φέτος στη Μονή, συνεχίζοντας την παλαιά παράδοση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας να τιμούν την ημέρα των λαμπρών Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Αγιασμένου που τελέσθηκαν την Κυριακή του Θωμά του έτους 1890 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ιεροσητείας Αμβρόσιο Σφακιανάκη. 


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, ενώ αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η «Πατριαρχική Απόξειξις επί τω Αγίω Πάσχα» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου.


Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και πλούσια την ευλογία της χάριτος και το έλεος του Αναστάντος Κυρίου, με τις πρεσβείες ανώνυμου αγίου του Αγιασμένου, και διένειμε το αντίδωρο. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που έλαβαν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης και Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, τους ύμνους απέδωσε ο Άρχων Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης με τη συνοδεία του, ενώ παρέστησαν πολυάριθμοι ευσεβείς χριστιανοί της Ιεράπετρας, στους οποίους προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής.


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ