Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Ευχαριστήρια επιστολή στον αγροτικό συνεταιρισμό Κουτσουρά

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση του Αγροτικού Συν/σμού Κουτσουρά Σητείας ΄΄ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ΄΄για την διάθεση  100 κιλών πιπεριάς Φλωρίνης και κέρατο.\

Τέτοιες πρωτοβουλίες από τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας πρέπει να δημοσιεύονται, να επαινούνται και να είναι παραδείγματα προς μίμηση  γιατί δείχνουν την ευαισθησία προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή των δημοτών μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας προσφέροντας αγάπη, φροντίδα, αλληλεγγύη και ελπίδα!!!

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κουτσουρά ιδρύθηκε το 1983 από 149 παραγωγούς της περιοχής Κουτσουρά του Νομού Λασιθίου. Σήμερα απαριθμεί 227 μέλη από τα οποία καλλιεργούν συνολικά 4.118 στρέμματα με ελιές και ένα ποσοστό από αυτούς διαθέτουν ιδιόκτητα θερμοκήπια με κηπευτικά. Μέλος της ΟΠ του Κουτσουρά είναι και ο ΑΣ Σταυροχωρίου.  Η κύρια δραστηριότητά του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή μεταποίηση και εμπορία ελαιολάδου και νωπών (εκτός εποχής) κηπευτικών προϊόντων (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά κλπ). H παραγωγή ελαιολάδου του ΑΣ Κουτσουρά είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1, 2.2.  Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου από τους παραγωγούς ξεκινάει γύρω στις 15 Νοεμβρίου κάθε έτους και ολοκληρώνεται γύρω στις 15 Μαρτίου. Από το ελαιοτριβείο της ΟΕΦ παράγονται κατά μέσο όρο 450 - 550 τόνοι άριστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας. Ο ΑΣ Κουτσουρά κάνει πράξη τη φιλοπεριβαλλοντική πολιτική του, εφαρμόζοντας σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης – ανακύκλωσης των αποβλήτων και παραπροϊόντων του ελαιοτριβείου του.
 Εγκατέστησε και λειτουργεί από την ελαιοκομική περίοδο 2008 – 2009 μονάδα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων του ελαιοτριβείου (κατσίγαρος), καθώς και των παραπροϊόντων του ελαιοτριβείου (ελαιοπυρήνα και φύλλα), παράγοντας εμπορεύσιμο εδαφοβελτιωτικό άριστης ποιότητας. Η εμπορική διάθεση του εδαφοβελτιωτικού (compost), είναι ικανή να αποσβέσει το κόστος επεξεργασίας των αποβλήτων. Η διαχείριση των αποβλήτων του ελαιοτριβείου περιλαμβάνει την αποτοξικοποίηση των υγρών αποβλήτων με οξειδωτικές διεργασίες Fenton, και την μετέπειτα αερόβια συγκομποστοποίησή τους με την ελαιοπυρήνα και τα φύλλα που παράγονται στο ελαιοτριβείο. Στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων επεξεργάζεται το σύνολο των αποβλήτων που παράγονται στο ελαιοτριβείο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εκροή υγρών. Ο ΑΣ δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή και παραλαβή των προϊόντων  “εκτός εποχής” που παράγονται τους χειμερινούς μήνες και η διακίνησή τους ξεκινάει από τα τέλη Οκτωβρίου έως μέσα Ιουνίου του επόμενου έτους. 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κουτσουρά ιδρύθηκε το 1983 από 149 παραγωγούς της περιοχής Κουτσουρά του Νομού Λασιθίου. Σήμερα απαριθμεί 227 μέλη από τα οποία καλλιεργούν συνολικά 4.118 στρέμματα με ελιές και ένα ποσοστό από αυτούς διαθέτουν ιδιόκτητα θερμοκήπια με κηπευτικά. Μέλος της ΟΠ του Κουτσουρά είναι και ο ΑΣ Σταυροχωρίου.  Η κύρια δραστηριότητά του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή μεταποίηση και εμπορία ελαιολάδου και νωπών (εκτός εποχής) κηπευτικών προϊόντων (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά κλπ).
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ