Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Η Έλλειψη νερού το μείζον θέμα συζήτησης στην Γενική συνέλευση των συνεταίρων του Αρδευτικού Συν/σμου Αγιάς Φωτιάς


Το μείζον θέμα αντιμετώπισης της λειψυδρίας συζητήθηκε στην Γ. Σ. των συνεταίρων του Αρδευτικού Συν/σμου Αγιάς Φωτιάς την Κυριακή 1 Απριλίου. Μπορεί να είναι πρωταπριλιά, αλλά η λειψυδρία δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο όπως κάποιοι νομίζουν και συμπεριφέρονται σαν να έχουμε τεράστια αποθέματα νερού. 


Ο ταμίας του Συν/σμου κος Τριντάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόβλημα που υπάρχει και στις προτάσεις αντιμετώπισης του, σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε για το θέμα αυτό , μεταξύ της Δημοτικής αρχής και των φορέων που διαχειρίζονται νερό στον Δήμο μας, αλλά και σχετικής εγκυκλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης. Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει περιορισμός των ωρών άρδευσης, εφαρμογή αυξημένου τιμολογίου ανάλογα με τα καταναλωθέντα κυβικά και επιβολή προστίμων στους παραβάτες του κανονισμού άρδευσης. 


Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και μόνο με ορθολογική χρήση των υπάρχοντων υδάτινων πόρων θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε επιτυχώς την δύσκολη κατάσταση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους μας. Είναι απαραίτητη η αλλαγή νοοτροπίας διότι η ερημοποίηση της περιοχής μας μπορεί να φαντάζει μακριά αλλά το ότι αποτελεί πιθανή απειλή δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. 


Ν.Ξ.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............