Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Τον γηραιότερο στόλο φορτηγών, στην ΕΕ, έχει η Ελλάδα. Στα 18,7 έτη ο μέσος όρος ηλικίας

Τον γηραιότερο στόλο φορτηγών οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 
Σύμφωνα με την ACEA, το 2015, ο μέσος όρος ηλικίας κυκλοφορούντων βαρέων φορτηγών οχημάτων στη χώρα μας ήταν τα 18,7 έτη, όταν σε ολόκληρη την ΕΕ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 11,7 έτη.

Αντίστοιχα, ο μέσος όρος ηλικίας των ελαφρών φορτηγών οχημάτων στην Ελλάδα ήταν τα 16,8 έτη, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει μόλις τα 10,7 έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον νεότερο στόλο φορτηγών οχημάτων στην ΕΕ διαθέτει το Λουξεμβούργο. Ο μέσος όρος ηλικίας κυκλοφορούντων βαρέων φορτηγών οχημάτων είναι στα 6,6 έτη, ενώ για τα ελαφρά φορτηγά είναι τα 6,3 έτη.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σε παλαιότερες αναφορές του, έχει τονίσει ότι ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα ήταν ήδη γερασμένος πριν την κρίση, ωστόσο η έλλειψη θέσπισης μέτρων λειτούργησε ως τροχοπέδη στην ανανέωσή του.
Ο Νικόλαος Παπαδάκης απο το Καρύδι - Ο Μανόλης Καζαμίας - Χασαπλαδάκης - Πρωτοσέλιδα εφημερίδων ............. .............
"/>
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας
Το Φοινικόδασος του Βάι - Το 5ο Μεσογειακό φεστιβάλ - Ο δήμος Σητείας στο ίντερνετ ............. .............
Η μονή Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού - Το επιβλητικό ενετικό φρούριο Καζάρμα ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ


embed google map embedgooglemap.net