Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Υφαντικής του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος». πραγματοποίησε το Σχολείο 2ης ευκαιρίας ΣητείαςΕκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επισκέφτηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 το Εργαστήρι Υφαντικής του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος». 


Όπως ανάρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο Φέισμπουκ η κύρια Χρύσα Περάκη Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Τέχνες και επαγγέλματα που χάνονται στον χρόνο» και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την Ιερή Τέχνη της Υφαντικής. Η υφάντρα του Εργαστηρίου κ. Πλουμή Μαλαματένια μας μίλησε για τον αργαλειό, τα εξαρτήματα και τη χρήση τους και μας έδειξε σχέδια και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην Υφαντική. Ακολούθησε επίδειξη από την κ. Πλουμή, η οποία, στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων σχετικά με την Υφαντική Τέχνη, τις δυσκολίες της τέχνης αυτής, αλλά και για την ανάγκη να την διατηρήσουμε ζωντανή, καθώς αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του πολιτισμού μας. 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την κ. Μαλαματένια Πλουμή, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» για την πολύ ζεστή φιλοξενία τους στον χώρο του Εργαστηρίου Υφαντικής που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στην πόλη μας.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ