Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Ξεκινά στην Κρήτη η εκστρατεία «BAMBOO BIKE RIDE» - Πράσινες Πόλεις για ένα Πράσινο Μέλλον


Ξεκινά σήμερα το πρωί, από το Ρέθυμνο, η εκστρατεία «BAMBOO BIKE RIDE», που εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EUGREENWEEK - Πράσινες Πόλεις για ένα Πράσινο Μέλλον.
Η εκστρατεία -η οποία έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αειφορίας (ESA)- έχει ορίσει ως σημείο εκκίνησης την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, με σύνθημα «Make Crete Plastic Free». Οι διοργανωτές προτρέπουν τους συμμετέχοντες να κάνουν βόλτα με χειροποίητα ποδηλάτα, κατασκευασμένα από μπαμπού, ενώ θα παρουσιάσουν εναλλακτικές επιλογές για αντικατάσταση του πλαστικού στην καθημερινότητα, προκειμένου να περάσει σε όλους το μήνυμα για πόλεις της Κρήτης πιο πράσινες, πιο υγιεινές. Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία διαθέτει, ως «όπλα», οδοντόβουρτσες από μπαμπού, βαμβάκι από μπουμπούκια μπαμπού, πλαστικά ποτήρια φυτικής βάσης, μαχαιροπίρουνα με βάση το άμυλο, τσάντες 100% φυσικά βιοδιασπώμενες κ.α.Στην ίδια δράση περιλαμβάνονται ένα μικρό εκθεσιακό περίπτερο και προβολή βίντεο σχετικά με λύσεις κυκλικής οικονομίας και εναλλακτικές για το πλαστικό, ενώ θα γίνει και διάλογος με τους συμμετέχοντες.
Η δράση απευθύνεται σε πολίτες, αλλά και επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον αειφόρο τουρισμό και την οικολογία. Έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της προβολής και μάλιστα οι διοργανωτές θα συνοδεύονται από τον παραγωγό ταινιών του Discovery Channel, Σαμ Έβανς, ο οποίος θ' αναλάβει τη μαγνητοσκόπηση των δραστηριοτήτων και τη λήψη συνεντεύξεων.  
Μετά το Ρέθυμνο, η καμπάνια θα συνεχίσει τη διαδρομή της στη Γεωργιούπολη, τις Βρύσες, τον Βάμο, τις Καλύβες.
πηγη - ΑΠΕ
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............