Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που αφορά τις προδιαγραφές του ελαιολάδου ΠΟΠ στον δήμο ΣητείαςΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/05/2018, η συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα που αφορά τις προδιαγραφές του ελαιολάδου ΠΟΠ «Σητεία Λασιθίου Κρήτης» και το αίτημα για ένταξη των περιοχών Λιθινών και Ορεινού στην γεωγραφική ζώνη ΠΟΠ.

Προσκεκλημένη η Προϊσταμένη του Τμήματος ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), ΕΠΙΠ (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σοφία Μανανά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ηλία Μεγαγιάννη

Μετά από αρκετές τοποθετήσεις όπου τονίστηκε κατ΄επανάληψη η ανάγκη επιπλέον προστασίας του παραγόμενου προϊόντος μέσω της αποκλειστικής τυποποίησης εντός του χώρου γεωγραφικής ένδειξης, τελικά αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άμεση εκκίνηση διαδικασιών για την κατάθεση φακέλου με μοναδικό αίτημα τροποποίησης που να αφορά στην ένταξη των Λιθινών και Ορεινού στον χαρακτηρισμό του ΠΟΠ ελαιολάδου.Ο Νικόλαος Παπαδάκης απο το Καρύδι - Ο Μανόλης Καζαμίας - Χασαπλαδάκης - Πρωτοσέλιδα εφημερίδων ............. .............
"/>
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας
Το Φοινικόδασος του Βάι - Το 5ο Μεσογειακό φεστιβάλ - Ο δήμος Σητείας στο ίντερνετ ............. .............
Η μονή Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού - Το επιβλητικό ενετικό φρούριο Καζάρμα ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ


embed google map embedgooglemap.net