Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Συνεργασία με όλους τους δήμους της Κρήτης στα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδιώκει η Περιφέρεια


Ο συντονισμός και η καλύτερη συνεργασία μεταξύ φορέων και υπηρεσιών στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της αντιπεριφέρειας Χανίων.
Όπως τόνισε κατά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης για ευρωπαϊκά θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί σε συνεργασία με φορείς εντός και εκτός νησιού 30 προγράμματα που αφορούν κυρίως τους τομείς του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας, του τουρισμού καθώς και κοινωνικά θέματα.


«Στόχος είναι να ξεκινήσει μια ευρεία συνεργασία με όλους τους δήμους του νησιού, τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΜΑΙΧ και το ΤΕΙ, με αναπτυξιακούς οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Ο συντονισμός, ο σχεδιασμός και η συνεργασία που θα προκύψουν από αυτήν την προσπάθεια στοχεύουν στην καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη του νησιού» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξάκης.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξουν καλύτερη οργάνωση και συντονισμός, ώστε, όπως είπε, «να αποφεύγονται φαινόμενα, μια περιφερειακή ενότητα να στοχεύει σε προγράμματα, που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια ή άλλη περιφερειακή ενότητα».
 

ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............