Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Το αιώνιο ερώτημα ( Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; )

Εκεί, στο Λασίθι η ρακί είναι καλή και οι κουζουλοί πολλοί.
Υπάρχουν όμως και μερικές παραφωνίες, που χωρίς σώνει και καλά να έχουν κάτι το επιλήψιμο θα έπρεπε να περάσουν από το ψιλό χτένι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου, κα. Πελαγία Πετράκη, ανέλαβε τα καθήκοντά της μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013. Θέλοντας να της κάνει ένα μικρό δώρο, ο δήμαρχος Σητείας, κ. Θεόδωρος Πατεράκης ανέθεσε στην τεχνική εταιρία την οποία διατηρεί η κ. Αντιπεριφερειάρχης, με απευθείας ανάθεση, την επισκευή του παλαιού δημοτικού σχολείου Χαμεζίου έναντι 12.000 ευρώ. Θα πει κάποιος ότι μια μικρής αξίας επισκευή με απευθείας ανάθεση δεν είναι δα τίποτα το σοβαρό.

Έλα όμως που η κ. Αντιπεριφεριάρχης λίγες μόνο μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά της, κέρδισε έναν διαγωνισμό για "Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων, Δήμου Σητείας" έναντι 412.050,00 ευρώ και πάλι με αντισυμβαλλόμενο τον δήμαρχο Σητείας.Είναι σε κάθε περίπτωση περίεργο ένα ανώτατο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω η Αντιπεριφερειάρχης, να φορά ταυτόχρονα τέσσερα καπέλα, του ελέγχοντος και του ελεγχομένου, του αμείβοντος και του αμειβομένου.
Μπορεί όλα να είναι νόμιμα. Μπορεί όλα να έγιναν με τέτοια διαφάνεια που όπως έλεγε και μια διαφήμιση «τα κάνει αόρατα». Όμως καμιά φορά τα αόρατα πράγματα κρύβουν κινδύνους. Ένας από αυτούς κρύβεται στο αιώνιο ερώτημα το νόμιμο είναι και ηθικό;


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............