Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Νεαρός Ηρακλειώτης έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με ρακί


Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτήν την είδηση «απίστευτη κι όμως… κρητική», αφού τέτοιες μαγείες γίνονται μόνο στο νησί μας. Το γεγονός πώς κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει μηχανάκι που κινείται με ρακί, από μόνο του ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το ότι τα κατάφερε όμως είναι ακόμα πιο τρελό!Όπως όλα δείχνουν ο νεαρός Ηρακλειώτης που είχε αυτήν την πραγματικά φαεινή ιδέα, διακρίθηκε στο City Lab της πόλης, στα πλαίσια μιας προσπάθειας της ΚΕΔΕ να βρει νέες βιώσιμες και πολύ πιο φιλικές λύσεις για το περιβάλλον στα αστικά προβλήματα.
Το City Lab που έγινε στο «Δημοσκόπιο» του Ηρακλείου είχε 9 συνολικά συμμετοχές, το μηχανάκι όμως που κινείται με βιοαέριο και με προϊόντα απόσταξης (ρακί δηλαδή αφού στην Κρήτη είμαστε), καθώς μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στους δύο αυτούς τρόπους, σίγουρα ξεχώρισε και αναμένεται να συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νίαρχος.
Εδώ να πούμε πώς πέρα από το ευτράπελο της ειδήσης, υπάρχει πολύ «ζουμί» σε αυτήν την πρωτοπορία: αφού θα μπορούσε να αλλάξει το τρόπο μετακίνησης μέσα στις πόλεις, κάνοντας τον πολύ πιο φιλικό για το περιβάλλον!

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............