Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Στο λιμάνι της Σητείας το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia με 538 επιβάτες


Στη Σητεία αφίχθη το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia μήκους 156 μέτρων και πλάτους 22 μέτρων, στο πλαίσιο κρουαζιέρας που οργανώθηκε μεταφέροντας 538 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, με το 80% περίπου να είναι Κύπριοι.
Πρόκειται για την πρώτη άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου για την φετινή σαιζόν στην περιοχή. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ξαναεπισκεφτεί πρίν απο 2 χρόνια το λιμάνι της Σητείας.
Στο χρονικό διάστημα των 5 περίπου ωρών που το Salamis Filoxenia θα παραμείνει στη Σητεία  οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τη πόλη δημιουργώντας μία έντονη κινητικότητα στο κέντρο και ειδικά στο παραλιακό μέτωπο της.
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα κίνηση η ένταξη του λιμανιού της Σητείας ώς προορισμός κρουαζιέρας, δεδομένο ότι εδώ και λίγα χρόνια το οργανισμός λιμένος έχει ξεκινήσει με εργασίες υποδομών να αναπτύσσει τις συνθήκες έτσι ώστε να λειτουργήσει το λιμάνι ώς στάση κρουαζιερόπλοιων.
Άλλωστε οι συμμετοχές σε εκθέσεις κρουαζιέρας έχουν ανοίξει τους ορίζοντες και την ομπρέλα των στόχων του λιμενικού ταμείου αφού οι επαφές με τους εκπροσώπους των εταιρειών μόνο θετικά μηνύματα είχαν να λάβουν.Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου

ΟΝΟΜΑ: c/s SALAMIS FILOXENIA
ΣΗΜΑΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ: 2018
ΜΕΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ: 15,402 ΤΟΝΟΙ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 157 ΜΕΤΡΑ
ΠΛΑΤΟΣ: 22
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: ΜΕΓ. 20 ΚΟΜΒΟΙ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ: 800
ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ: 9 ΣΥΝ.
ΑΡ. ΚΑΜΠΙΝΩΝ 255
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ: DENNY BROWN
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ: FULLY AIR-CONDITIONED
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ: 220V
Ανελκυστήρας επιβατών:1
Lloyd’s Register
 
Ασφάλεια
Το c/s Salamis Filoxenia λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις ΙΜΟ, ISPS, ISM, MARPOL και SOLAS και πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές για την ασφάλεια και προστασίας της ζωής στη θάλασσα, όπως αυτές προβλέπονται από τις ρυθμιστικές αρχές. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος μας ήταν πάντα ύψιστης προτεραιότητας  και η αυστηρή κατάρτιση του πληρώματος σε θέματα ασφαλείας καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............