Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ενορίας Δάφνης Σητείας


Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιουλίου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Δάφνης Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στην οσιακή κοίμηση της Οσίας  Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, τονίζοντας ότι η αγία, που βοηθά τις άτεκνες γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά, χάρη στη δική της προαίρεση δέχθηκε την Χάρη και ενέργεια του Θεού και βίωσε την παρουσία Του στη ζωή της, ανταλλάσσοντας την εγκόσμια και φθαρτή δόξα ως η ευγενής αρχοντοπούλα του Βυζαντίου με την αιώνια ζωή κοντά στον Χριστό.
Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Χριστοδουλάκης.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............