Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της Κρήτης


Ριζικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη του νησιού προωθεί το υπουργείο Παιδείας καθώς σχεδιάζεται η ενοποίηση του Πανεπιστημίου του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Κρήτης στο πρότυπο των συνενώσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της υπόλοιπης χώρας.
Eξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν από την επόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται στην Κρήτη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα παραστεί στην έκτατη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κρήτης στις 23 Ιουλίου.
Το σχέδιο αυτό του υπουργείου εντάσσεται σε μια γενικότερη αναδιάρθρωση που συντελείται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ενός τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου αλλά και το αντίστοιχο για τη συγώνευση Ιονίου Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Ιουνίου.Σε όλη τη χώρα έχουν συσταθεί επιτροπές των κατά τόπους ΑΕΙ – ΤΕΙ που συζητούν το ζήτημα των συνενώσεων, εκ των οποίων πόρισμα εξέδωσε αυτή που μελετούσε τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης εντατικές συζητήσεις στη Δυτική Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πατρών) αλλά και στη Θεσσαλία.


Αρνητικό το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ξεκάθαρα αρνητική απέναντι στο ενδεχόμενο συνένωσης εμφανίζεται η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον πρύτανη κ. Ζώρα, όπως σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις ενστάσεις που εκφράζει το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι η άμεση επίπτωση που θα έχει στη διεθνή βαθμολογία του (rankings) .
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............