Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης στη Θρυπτή Ιεράπετρας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών της περιοχής τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουλίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον φερώνυμο κατάγραφο παλαιό Ναό της Ενορίας Επάνω Χωρίου στη Θρυπτή Ιεράπετρας.


Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα  τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος τέλεσε Τρισάγιο για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής.


Στην εγκάρδια ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στους Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα, σημειώνοντας ότι η προσευχή τους να τους λυτρώσει ο Θεός από το όνειδος της ατεκνίας εισακούσθηκε, και παρότι η Αγία Άννα βρισκόταν σε προχωρημένη ηλικία αξιώθηκε η μάνα της μάνας όλου του κόσμου, της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Ακόμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οδύνη όλων των Ελλήνων για την ανείπωτη τραγωδία από τις πυργαγιές στην Αττική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας η εικόνα της απανθαρκωμένης μάνας αγκαλιά με το καμμένο παιδί της.


Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και εξήρε το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, το οποίο επέλεξαν οι ευσεβείς πρόγονοί μας για να οικοδομήσουν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Άννης, στις όμορφες τοιχογραφίες του οποίου υπάρχουν χαράγματα οδοιπόρων και περιηγητών που αποτελούν αψευδή τεκμήρια της παλαιότητας του ναού.


Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος  οι Εφημέριοι των όμορων Ενοριών, ενώ έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............