Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίων Αποστόλων στο οροπέδιο της Λαπάθου Ιεράπετρας
Το Σάββατο 30 Ιουνίου, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, πανηγύρισε με ξεχωριστή λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών  ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Ρίζας Ιεράπετρας, στο οροπέδιο Λαπάθου.
Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.Με απλό και μεστό λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην αποστολή και το επίπονο και μαρτυρικό έργο των αγίων Δώδεκα Αποστόλων του Χριστού να πορευθούν στα πέρατα της οικουμένης για να μαθητεύσουν πάντα τα έθνη, «βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν» όλα όσα τους δίξαξε ο Θεάνθρωπος,  Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι το έργο των Αγίων Αποστόλων σήμερα συνεχίζεται από τους Επισκόπους και κατ’ επέκταση από τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας χάρη στην αδιάκοπη Αποστολική Διαδοχή και τέλος ευχήθηκε σε όλους όσοι ανηφόρισαν για να προσέλθουν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των αγίων ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων στις νότιες παρυφές της οροσειράς της Δίκτης, να έχουν τις θερμές πρεσβείες τους προς τον Τριαδικό Θεό.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος Εφημέριοι των όμορων Ενοριών, παρέστησαν πιστοί της ευρύτερης περιοχής των δυτικών χωριών της Ιεράπετρας και της Βιάννου, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφ. Ενότητας Λασιθίου κ. Ιωάννης  Γουλιδάκης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ενορία Ρίζας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρίζας προσέφεραν σε όλο το εκκλησίασμα παραδοσιακά εδέσματα και ο κόσμος παρέμεινε έως τις μεσημβρινές ώρες στο όμορφο οροπέδιο της Λαπάθου.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ