Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Με 4 Κρητικούς καλλιτέχνες θα πλαισιωθεί το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου 2018 στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές πόσο σημαντικές είναι οι προσφορές των πολιτιστικών συλλόγων στην σημερινή κοινωνία.
Οι δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούν συμβάλουν στην διατήρηση αξιών, και την ανάδειξη εθίμων.
Σήμερα παραπάνω απο οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή του παρελθόντος οι πολιτιστικοί σύλλογοι σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν και προσαρμόζονται κλέβοντας ρόλους απο την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιώντας δράσεις ανάδειξης της περιοχής που εκπροσωπούν, με καθαρισμούς αιμοδοσίες, φυτεύσεις δέντρων, εκδρομές και πολλά άλλα.


  Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την πολυδιάστατη δράση του πολιτιστικού συλλόγου Παρασπορίου στον δήμο Σητείας, ένα χωριό 60 κατοίκων που σμίγει κάθε χρόνο 1.000 Ανθρώπους στην χάρη της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.
Ευτύχησα ( Αντώνης Γενναράκης ) να βρεθώ στο παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου το 2017 και να ζήσω απο κοντά μαζί με τους διοργανωτές, οι οποίοι θεσμικά είναι τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, αλλά πρακτικά και ουσιαστικά είναι ολάκερο το χωριό.


Γνώρισα την αγωνία τους απο τις προηγούμενες ημέρες και συμμετείχα όσο μπορούσα στον παλμό τους την ημέρα του γλεντιού αλλά και τις επόμενες ημέρες που τη ροή του αίματος ακόμα δεν είχε χάσει ακόμα την ένταση του.
Νοέμβριος 2017 και τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει τις σκέψεις, τον προγραμματισμό και τις κινήσεις για την διοργάνωση του παραδοσιακού γλεντιού του Δεκαπενταύγουστου του 2018.
Ένα πάντρεμα ήχων και γεύσεων θα ξαναστηθεί στην κάτω βρύση στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας με εκλεκτούς Κρητικούς καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά το γλέντι.Έτοιμοι οι Κρητικοί καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου 2018 και οι οποίοι είναι

Με Παραδοσιακή Κρητική και Στειακή μουσική  το συγκρότημα των : Σπυριδάκη Μιχάλη (λύρα - ασκομαντούρα), Βασιλάκη Κωνσταντίνου (λαούτο), Λιναρδάκη Γιάννη (λαούτο).
Μαζί τους ο Μανώλης Μοσχάκης στο βιολί.
Παραδοσιακοί χοροί απο το λύκειο Ελληνίδων, και βέβαια η καθιερωμένη έκθεση τοπικών προιόντων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ