Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών στην παράσταση του Ερωτόκριτου στην Σητεία

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών βρέθηκε στην Σητεία όπου και παρακολούθησε την παράσταση του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου παρουσιάζει η «Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας» και η «Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας». Οι παραστάσεις σε Κρήτη και Αθήνα γίνονται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του «Έτους Κορνάρου» του Δήμου Σητείας, της ένταξης του «Ερωτόκριτου» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και με γενικό πνεύμα το γνωστό δίστιχο «Τὰ μάτια δὲν καλοθωροῦ στὸ μάκρεμα τοῦ τόπου, μὰ πλιὰ μακρὰ καὶ πλιὰ καλὰ θωρεῖ ἡ καρδιὰ τ' ἀθρώπου» και σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη για τη Σητεία και τον πολιτισμό της.Πρόκειται για μια παραγωγή 50 ατόμων, είναι η φιλαρμονική του Δήμου Σητείας η ορχήστρα φιλαρμονικής Δήμου Σητείας, και οι ηθοποιοί του συλλόγου φίλων μουσικής. Μέσα από το έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, εμείς γιορτάζουμε τον Κορνάρο, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, συγκινημένοι με όλα αυτό που γίνεται. Ο στόχος είναι να γνωρίσουμε τον Ερωτόκριτο και τον Βιτσέντζο Κορνάρο μέσα από τον ίδιο τον τόπο γέννησης του». 

Ο ίδιος δήλωσε

Θα ηθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη θεατρικη ομαδα και τη φιλαρμονική του Δήμου Σητείας οι οποίοι μας μαγεψαν με τις ερμηνείες και μελωδίες τους παρασύροντας μας σε ενα μουσικό ταξίδι στον κοσμο του Βιτσέντζου Κορνάρου της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου Του.
Εύχομαι σε ολους τους συντελεστές καλή δύναμη στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο τους, γιατι ο πολιτισμός στις μέρες μας εχει ανάγκη απο έμπνευση και δημιουργία.
Ευχαριστω επίσης για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία τοσο απο την πρόεδρο του συλλογου φιλων Μουσικής Σητειας κυρια Περάκη οσο και απο τον Δήμαρχο κυριο Πατεράκη

Μανόλης Κουγιουμτζής
Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών .
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ