Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αποστόλου Τίτου στο Μόχλος Σητείας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε τo Σάββατο 25 Aυγούστου, εορτή της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου καιΠάτρωνατης Εκκλησίας της Κρήτης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της ΕνορίαςΤουρλωτής στο Μόχλος Σητείας.Ανήμερα της πανηγύρεως στον εν λόγω ναό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Στο κήρυγμά τουαναφέρθηκε στο δύσκολο ιεραποστολικό έργο τουΑγίου Τίτου να οργανώσει την ΕκκλησίατηςΚρήτηςως πρώτος Επίσκοπός της.Όπως τόνισε ο Σεβ., ο Απόστολος των Εθνών Παύλος,κατά την Δ΄περιοδεία του, ανέθεσε την οργάνωσητης Εκκλησίας στην Κρήτη στον εκλεκτό  μαθητή του Απόστολο Τίτο, ο οποίοςεργάστηκε σκληρά έως την κοίμησή του για τον εκχριστιανισμό της Μεγαλονήσου, που μέσα στο διάβα των αιώνων ανέδειξεαγίους Επισκόπους, Μάρτυρες, Οσίους, Νεομάρτυρες και διαπρεπείς εκκλησιαστικές προσωπικότητες με θαυμαστό έργο.

Αυτής της πλούσιας χριστιανικής παράδοσης είμαστε απόγονοι και έχομε ιερός χρέος να τη διατηρήσομε και να την παραδόσουμε στους επιγενεστέρους ανόθευτη, τιμώντας πάντοτε τον Άγιο Τίτο.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,παρέστησαν πολλοί πιστοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μάνος Λουτσέτης, ο Πρόεδρος τηςΤοπικής Κοινότητας Τουρλωτής κ.Νικόλαος Τσαγκαράκης κ.α.


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ