Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Ο ( άστεγος ) «Οροπεδιακός Αθλητικός Όμιλος».και το πάλαι ποτέ γήπεδο του Χανδρά


Γράφει ο Ηλίας Μεγαγιάννης

Έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης στο πανέμορφο οροπέδιο της δημοτικής ενότητας Λεύκης, φαινόμενο μάλλον επαναλαμβανόμενο ανά την περιφέρεια του δήμου Σητείας. Ο λόγος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής και συγκεκριμένα για το πάλαι ποτέ γήπεδο του Χανδρά. Και συνηθίζουμε να λέμε «μία εικόνα χίλιες λέξεις», όμως στην προκειμένη περίπτωση και μπροστά σε αυτή την εικόνα, τα λόγια είναι περιττά. 


Ως εκ τούτου, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι περιμένουν εδώ και χρόνια την επιμέλεια της Δημοτικής Αρχής. Η πολυετής εγκατάλειψη είναι εμφανής και έχει ως αποτέλεσμα την αποστέρηση της αθλητικής υποδομής από τους ποδοσφαιρόφιλους των κοντινών δημοτικών διαμερισμάτων (Αρμένοι, Ζήρος, Χανδράς, Παπαγιαννάδες, Λιθίνες). 
Εικόνες ντροπής που καταγράφουν το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης ως ένα γεγονός που δεν αλλάζει με τις πρόσφατες υποσχέσεις για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μία υπαρκτή ανάγκη, οπότε θα ήταν ευχής έργου αν η Δημοτική Αρχή δεν παρέμενε στις υποσχέσεις της. Ελπίδα όλων είναι ότι ο Δήμος θα προσφέρει (έστω και αργά!), το έργο που αποστέρησε τόσα χρόνια από τους δημότες της ευρύτερης περιοχής.


Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους μικρούς αθλητές-μαθητές που πεισματικά μένουν μόνιμα στα κοινοτικά διαμερίσματα της δημοτικής ενότητας Λεύκης , υπάρχει και ο «Οροπεδιακός Αθλητικός Όμιλος». Πρόκειται για ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο της περιοχής, το οποίο στερείται έδρας και προπονητικού χώρου. Εντούτοις, διατηρεί σημαντική παρουσία, με συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΠΣ Λασιθίου.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............