Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας


Παρουσία πλήθους πιστών και μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας η ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο τέλος της ακολουθίας, στην οποία έλαβαν μέρος οι Πατέρες της Μονής, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του σπηλαιώδους Καθολικού της Μονής και μίλησε προς το πλήθος των ευσεβών χριστιανών που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής.


Ο Σεβ.αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλάβεια και στη μυστική σχέση όλων των πιστών προς την Μητέρα του Κυρίου και όλου του κόσμου, και ιδιαίτερα των Λασιθιωτών προς την Κυρία Φανερωμένη, όπως αυτή εκδηλώνεται κυρίως την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου ενόψει της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεώς της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όπως προστρέχουμε στην μητέρα μας σε κάθε δυσκολία έτσι και προστρέχουμε στην Θεομήτορα στις ποικίλες δοκιμασίες της ζωής μας επικαλούμενοι την προστασία, τη βοήθεια και την παρηγοριά της. Ωστόσο, οποιαδήποτε τιμή και αν προσφέρουμε εμείς οι άνθρωποι στην Αειπάρθενο Μαρία, πότε δεν μπορούμε να φτάσουμε την τιμή την οποία της έκαμε ο Ίδιος ο Θεός να σαρκωθεί στα σπλάχνα της ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με την σκέπη και την ευλογία της Παναγίας μας.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............