Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών απο το ΕΠΑΛ Σητείας

Τι χρειάζεται:
* Μια πρωτότυπη ιδέα ή βελτίωση υπάρχοντος έργου ανοιχτών τεχνολογιών
* Μία ομάδα από μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ)
* Ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός/μέντορας
Πώς μπορείτε να συμμετέχετε; Απλά μπείτε στο robotics.ellak.gr και δηλώστε συμμετοχή (Στην πρώτη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή μέχρι τον τελικό στις 27 Απριλίου 2019).


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνεται από τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, ενώ δε θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους.


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών & Physical Computing έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί με στόχο να συμμετέχουν σε αυτόν εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ). Πολλά σχολεία ανά την επικράτεια διαθέτουν ήδη εξοπλισμό ανοικτών τεχνολογιών (όπως Raspberry Pi, Arduino), ενώ αρκετά άλλα θα παραλάβουν σύντομα νέο εξοπλισμό με στόχο την άμεση πρόσβαση όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε αυτόν, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό καθώς και σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Το ΔΙΕΚ Σητείας, ως η πρώτη Δημόσια Υπηρεσία στην Ελλάδα που λειτουργεί αποκλειστικά με ελεύθερο και με ανοικτό λογισμικό, συμμετέχει ενεργά σε καινοτόμες δράσεις και στηρίζει έμπρακτα τον διαγωνισμό. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται για διευκρινίσεις στον Διευθυντή κ. Πουλακάκη Ιωάννη ως μέλος της Επιστημονικής
Επιτροπής
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ