Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η εορτή της Ινδίκτου, η Σύναξη της Παναγίας της Παμμακαρίστου και η ημέρα προσευχής για το φυσικό περιβάλλον στο Φανάρι


Με αρμόζουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο Φανάρι η εορτή της Ινδίκτου, δηλ. η αρχή του εκκλησιαστικού έτους, η Σύναξη προς τιμή και μνήμη της Παναγίας της Παμμακαρίστου, η ιερά εικόνα της οποίας βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ετέθη σε προσκύνηση στον Σωλέα, και η ημέρα προσευχής για το φυσικό περιβάλλον.
Το εσπέρας της Παρασκευής 31 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Ινδίκτου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και συμπροσευχομένων Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων πολλών Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου.

Κατά την εν Πατριαρχική χοροστασία Θεία Λειτουργία αναγνώστηκε το ειδικό Μήνυμα του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου για την ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από τον Πανοσιολ. Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιερολογιώτατο Διάκονο κ. Γρηγόριο Φραγκάκη. Στο τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όλοι οι Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου για την Σύναξη των Ιεραρχών του Θρόνου, υπέγραψαν την καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική πράξη καθαγιασμού της νέας Ινδικτιώνος.

Στην εορτή της Ινδίκτου παρέστησαν οι Αρχιερείς των επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου από την Πόλη και το εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και άλλοι Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Πέτρος Μαυρίδης και άλλοι Πρέσβεις.


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ