Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Παλαικάστρου ικανοποιήθηκε.με την κατασκευή του γηπέδου Παλαίκαστρου Σητείας


Τον Αγιασμό των εγκαινίων του χλοοτάπητα και της νέας εξέδρας στο γήπεδο του Παλαικάστρου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου


Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Παλαικάστρου ικανοποιήθηκε.
Το δημοτικό στάδιο Ιτάνου είναι γεγονός. Το αποτέλεσμα της  προσπάθειας  για την δημιουργία της νέας αθλητικής υποδομής , οφείλεται στη συνεργασία εκκλησίας και τοπικής  αυτοδιοίκησης Ά  & ´Β βαθμού. Το όραμα των κατοίκων ,το αφουγκράστηκε  Δήμος  και αιτήθηκε την παραχώρηση της έκτασης , την έκταση την παραχώρησε το μοναστήρι η Παναγία η Ακρωτηριανή με πρωτοβουλία του Αγίου Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Σπανουδάκη και ομόφωνη απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου  και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την περιφέρεια Κρήτης , μετά από αίτημα του δήμου Σητείας .  
Το παραπάνω αποτελεί περίτρανο παράδειγμα  πως ο διάλογος , η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και ειλικρινής διάθεση για συνεργασία ,εξασφαλίζουν πάντα το θετικό αποτέλεσμα . 
Η τοπική εκκλησία απέδειξε ακόμα μια φορά , πως , στέκετε πάντα συνοδοιπόρος και αρωγός στην προσπάθεια για ανάπτυξη . 
Βασική μας προτεραιότητα του δήμου Σητείας είναι  η βελτίωση αλλά και κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών . Αναφορικά με το στάδιο Σητείας , ολοκληρώθηκε η φάση δημοπράτησης των τοιχίων αντιστήριξη ,προυπολογισμού 380.000 ευρώ με πιστώσεις της περιφέρειας Κρήτης , ενώ σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση του στίβου  με  την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα (ταρτάν).  Επιπλέον ,τοποθετήθηκαν τρεις νέοι πυλώνες με  18 φωτιστικά led για την βελτίωση των συνθηκών προπόνησης κατα τις νυχτερινές ώρες .Στις περιφερειακές αθλητικές  εγκαταστάσεις : αντικαταστάθηκε ο χλοοτάπητας και συντηρήθηκε η περίφραξη στο 5χ5 Πισκοκεφάλου . 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση του χλοοτάπητα από τον ανάδοχο στο 5χ5 Τουρλωτής. Επίσης ,ολοκληρώσαμε την αποτύπωση του γηπέδου στον Χανδρά προκειμένου να  τακτοποιηθούν   πολεοδομικά οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση πλαστικού  χλοοτάπητα με πιστώσεις της περιφέρειας . 

Με πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σχεδιάζουμε την επίστρωση με ελαστικό αντικραδασμικό δάπεδο τα ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης των γυμνασίων της Σητείας , του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Σητείας ,καθώς και στην αντικατάσταση των προβολέων στο κλειστό γυμναστήριο των λυκείων . 
Ο πεποίθηση μας είναι πως ο  αθλητισμός αποτελεί διέξοδο και εποικοδομητική ενασχόληση για όλες τις ηλικίες και το αποδεικνύουμε με έργα  και όχι "ευχολόγια".Στην ακολουθία του Αγιασμού συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Εφημέριος Παλαικάστρου πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, και παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λασιθίου κ. Σίλας Λουτσέτης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σητείας, ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Δημ. Αγγελετόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών σωματείων, κ.α.
Ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Ιτάνου και της Νίκης Σητείας.


Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ 
Αντιδήμαρχος Τ.Υ & Υ.ΔΟΜ. 

Λεωνίδας Τερζής 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ