Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία με 189 επιβάτεςΑεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, γνωστοποίησαν στελέχη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και του Υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.


Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού Υπουργείου Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν «179 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας».


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Το αεροσκάφος εκτιμάται ότι συνετρίβη και βυθίστηκε στη θάλασσα της Ιάβας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα, ενώ εκτελούσε πτήση με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους:Video από το σημείο των ερευνών:
Η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Το αεροσκάφος της  Lion Air είναι ένα Boeing 737 Max 8, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24.
Το αεροσκάφος εκτιμάται ότι συνετρίβη και βυθίστηκε στη θάλασσα της Ιάβας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα, ενώ εκτελούσε πτήση με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά
 

Το Boeing 737 της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air  είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.

«Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά έμπειροι: αθροιστικά, είχαν 11.000 ώρες πτήσης» ανέφερε η Lion Air σε ανακοίνωσή της.

Η Boeing, η αμερικανική βιομηχανία που κατασκευάζει τα αεροσκάφη του τύπου, ανακοίνωσε ότι είναι ενήμερη για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης περί του δυστυχήματος και διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.

Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι και οι συγγενείς των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος. 


Φωτογραφία: Elza Elvia/ Reuters
Φωτογραφία: Elza Elvia/ Reuters
Φωτογραφία: Elza Elvia/ Reuters
Φωτογραφία: Elza Elvia/ ReutersVideo: channelnewsasia.com

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ