Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

3,5 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο για την Μονή Τοπλού

Η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου επέβαλε ένα εξοντωτικό πρόστιμο στο ίδρυμα, μετά από ένα διαχειριστικό έλεγχο, για την μεγάλη ακίνητη περιουσία στις χρήσεις των περασμένων ετών κι αφού…συνυπολόγισε, όπως λένε στο Τοπλού, όχι τι αξιοποιείται ή τι κτίζεται από την έκταση, αλλά το σύνολο των 26.000 στρεμμάτων της περιοχής!
Η εφημερίδα "Πατρίς" αποκαλύπτει σήμερα ότι είναι...πολύ χειρότερα τα πράγματα από όταν είχε επιβάλλει η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου το πρόστιμο στο ίδρυμα χρεώνοντας…φόρο ακινήτων στα 26000 στρέμματα της μονής Τοπλού. 

"Δυστυχώς για το ίδρυμα, γράφει η εφημερίδα, αυτό το ποσό έχει φτάσει σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ και βεβαίως δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιο ποσό αφού ακόμη εκτός των άλλων δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τους Εγγλέζους για να παίρνει χρήματα. Οι νομικές παρεμβάσεις δεν απέδωσαν, αλλά και διάφορες ατυχείς επιλογές που έχουν γίνει ήταν αιτία να μην λυθεί όλο αυτό το διάστημα το πρόβλημα. 
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ήρθε και ο διαχειριστικός έλεγχος που επέβαλε καταλογισμούς, ξεκινούν και κατασχέσεις. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας έχει να διαχειριστεί ένα ακανθώδες ζήτημα. Πολλά ακούγονται, υπάρχει μια συζήτηση να προχωρήσει η σύμβαση, να πληρώσει η εταιρεία το πρόστιμο, αλλά κι αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Προσοχή, αλλά όχι…καθυστέρηση. Ο Κύριλλος έχει τη δυνατότητα να δώσει τη λύση αρκεί να μην έχει λάθος πληροφορίες από κοντινούς του ανθρώπους. 
Ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί -την εβδομάδα που έρχεται- και πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε." καταλήγει το σχόλιο της εφημερίδος Πατρίς.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ