Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Στο σκαμνί ο Σαρκοζί

Στο εδώλιο παραπέμπεται και επισήμως, βάσει σχετικής δικαστικής απόφασης, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Το Εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση Bygmalion που αφορά σε παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σαρκοζί, σε συνεννόηση με την εταιρεία PR Bygmalion, επιχείρησε και πέτυχε να αποκρύψει το πραγματικό κόστος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματός του UMP το έτος 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γαλλικός νόμος θέτει όρια στις δαπάνες της εκάστοτε προεκλογικής εκστρατείας. Όμως, η εταιρεία Bygmalion στα σχετικά παραστατικά φέρεται να ανέγραφε ότι τα χρήματα που κατέβαλε είχαν προορισμό άλλες δραστηριότητες του κόμματος και όχι αυτή καθαυτή την προεκλογική καμπάνια.

Ο Νικολά Σαρκοζί μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στο Ακυρωτικό Δικαστήριο και αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται. 


Λογαριασμός άνω των 42,8 εκατομμυρίων ευρώ

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κατηγορείται ότι υπερέβη το επιτρεπόμενο όριο των προεκλογικών δαπανών κατά περισσότερο από 20 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός λογαριασμός των δαπανών είχε ανέλθει σε περισσότερα από 42,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν σχεδόν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο των 22,5 εκατ.

Οι υπόλοιποι 12 από τους συνολικά 13 «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες και δύνανται να ασκήσουν και οι ίδιοι έφεση.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ