Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Έως το… Ισραήλ έφτασε η χάρη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Έως το… Ισραήλ έφτασε η χάρη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Στις 8 Οκτωβρίου, εάν δεν δοθεί και νέα παράταση, θα κατατεθούν οι εκδηλώσεις αρχικού ενδιαφέροντος για τα δυο επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ που έχουν προκηρυχτεί από το υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα:
-Τον διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την σύμβαση παραχώρησης του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο”.
Το έργο αυτό, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, είναι αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,1 δις. ευρώ.
-Τη σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.», σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 4412/2016 και 3389/2005. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.
Στην κατασκευαστική αγορά φημολογείται ότι ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της Ελλάδας, όπως ο Ελλάκτωρ, η J&P Άβαξ, η Intrakat, κ.α., αλλά και ξένοι, όπως η Vinci και η Hochtief.
Πάντως, πληροφορίες ζήτησαν από το υπουργείο Μεταφορών και ισραηλινές εταιρείες, κάτι το οποίο καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ.
Άλλωστε, πρόκειται για τον τελευταίο μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδεύει, το προσεχές διάστημα, σε καθεστώς παραχώρησης, πέρα από την Εγνατία Οδό.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ