Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Ανοιχτή σε συζητήσεις για την αξιοποίηση 23 αεροδρομίων ( και το Βιτσέντζος Κορνάρος της Σητείας ) είναι η Fraport Greece

Ανοιχτή σε συζητήσεις για την αξιοποίηση των αεροδρομίων που παραμένουν ακόμη υπό τη διαχείριση του ελληνικού Δημοσίου είναι η Fraport Greece, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Zinell, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών. 


Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece ανέφερε ότι, εφόσον ανοίξει η σχετική συζήτηση από την ελληνική Πολιτεία, η εταιρεία δηλώνει «έτοιμη» για τη μεταφορά της τεχνογνωσίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που έχει στη διαχείρισή της, στα υπόλοιπα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με το κράτος και την ελληνική κυβέρνηση, ώστε και αυτά τα αεροδρόμια να μπορέσουν να αξιοποιηθούν από την Fraport, ανέφερε ο κ. Zinell.   

Στην απόφασή του (δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ), ο κ. Σπίρτζης σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των είκοσι τριών (23) περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και συγκεκριμένα των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 σε επίσημη ενημέρωση όπου έδωσαν στο δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη στελέχη και σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, τόνισαν πως το αεροδρόμιο "Βιτσέντζος Κορνάρος", παρά το σημαντικό έργο επέκτασης που έγινε, δεν είναι ελκυστικό επενδυτικά λόγω της έλλειψης καλής οδικής σύνδεσης με τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα...

Ο κύριος Πατεράκης σε δηλώσεις τουαναφέρει πως το αεροδρόμιο Σητείας είναι δημοτικό και πως σε ό,τι γίνει μελλοντικά ο Δήμος Σητείας θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο».

Πηγή: www.metaforespress.gr   

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ