Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Ακριβά τα καύσιμα στην Ελλάδα, λόγω υψηλής φορολόγησης. Διαμαρτυρία της ΠΟΠΕΚ

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου μπρεντ έχουν μειωθεί αθροιστικά από την 1η Οκτωβρίου περίπου κατά 30%.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε στις 19 Νοεμβρίου, η Ελλάδα, σε σύγκριση με τη μέση τιμή των κρατών της Ε.Ε,  είναι ακριβότερη στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 0,135 ευρώ, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 0,037 ευρώ και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,214 ευρώ.
«Η αιτία των υψηλών τιμών οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις τσέπες των Ελλήνων εξαθλιωμένων οικονομικά καταναλωτών», υπογραμμίζεται.
Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι η υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη και δεν αυξάνει αποδεδειγμένα τα δημόσια έσοδα, αλλά είναι και το βασικό κίνητρο της ανεξέλεγκτης παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.
Τέλος, καλεί όσους επικαλούνται την κοινωνική τους ευαισθησία στη λήψη των αποφάσεων  να προχωρήσουν άμεσα στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα «και να την επιβεβαιώσουν εμπράκτως ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης».
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............