Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Αναδρομικά μόνο σε όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Την κυβερνητική θέση επί του ζητήματος των αναδρομικών των συνταξιούχων ξεκαθάρισε με πρωινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος, επικαλούμενος την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διευκρίνισε ότι αναδρομικά θα λάβουν μόνο όσοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκησή τους.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός πρόσθεσε πως η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους. Εκτίμησε, δε, πως για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς «δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση το δημόσιο ταμείο».

«Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό τον νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις. Ως εκ τούτου, «οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές θα προσέκρουε σε αυτόν τον νόμο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις που κάνουν λόγο για αναδρομικότητα, ο κ. Πετρόπουλος έκρινε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του ΣτΕ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την ηλεκτρονική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ο ίδιος τόνισε ότι με την υποβολή της διακόπτεται η παραγραφή για ένα εξάμηνο και μετά το πέρας των έξι μηνών ο συνταξιούχος έχει πέντε χρόνια περιθώριο προκειμένου να προσφύγει δικαστικώς.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «εμείς δεν θα τους αφήσουμε να ασκήσουν αγωγή, αλλά θα τα πληρώσουμε όλα, εφόσον βέβαια κριθεί οριστικά το ζήτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας».


Βολές κατά Κουτρουμάνη


Στην ίδια συνέντευξη ο υφυπουργός εξαπέλυσε βέλη κατά του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κουτρουμάνη, υποστηρίζοντας πως πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό.

«Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Παράλληλα, τόνισε ότι, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην κυβερνητική επιλογή.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ