Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Συκιάς Σητείας

Το εσπέρας της Tετάρτης 26 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Συκιάς Σητείας. 


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με απλό και γλαφυρό λόγο στο βίο, την ομολογία πίστεως και το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, σημειώνοντας ότι ως ένας από τους επτά δακόνους που χειροτόνησαν οι Απόστολοι ήταν «πλήρης πίστεως και Πνεύματος αγίου», πρότυπο πίστης, ιεραποστολικού έργου και φιλανθρωπικής δράσης. Όπως τόνισε ο άγιος Στέφανος αξιώθηκε να γίνει ο πρώτος μάρτυρας, διδάσκοντας κατά την ώρα του μαρτυρίου του τη συγχωρητικότητα καθώς προσευχήθηκε για τους λιθοβολιστές του στον Θεό «μη στήσῃς αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην», ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου μας  Ιησού Χριστού πάνω στο Σταυρό, που συγχώρεσε τους σταυρωτές του.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων και παρέστησαν αρκετοι πιστοί της περιοχής μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Λαντζανάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων κ. Στέφανος Κοντογιαννάκης κ.α.

Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............