Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Η σημασία της γυμναστικής των παιδιών

Τα παιδιά αναπτύσσονται ομαλά μόνο αν έχουν τη δυνατότητα να κινούνται καθημερινά και να εκτονώνονται. Έτσι ασκούνται οι μύες, τονώνεται η καρδιά και η κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνονται τα κύτταρα του σώματος και του εγκεφάλου. Θα ήταν λάθος, λοιπόν, ως γονείς να θεωρείτε ότι επαρκεί μόνο το μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο. Οι παιδίατροι και οι αθλητίατροι θεωρούν αναγκαίο να κινούνται τα παιδιά αυτής της ηλικίας καθημερινά για 20 λεπτά, μέχρι να λαχανιάσουν. 


Το μάθημα της γυμναστικής δεν εκπληρώνει ούτε στο μισό αυτή την ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν δυνατότητες εκτόνωσης και το απόγευμα. Τέτοιες ευκαιρίες προσφέρουν οι αθλητικοί σύλλογοι.
Οι περισσότεροι από αυτούς δέχονται παιδιά κάθε ηλικίας και διαμορφώνουν ανάλογα το πρόγραμμά τους, δίνοντας προτεραιότητα στο παιχνίδι. Έτσι, το παιδί μαθαίνει ταυτόχρονα να εντάσσεται στην ομάδα και να συμπεριφέρεται κοινωνικά.


Η άσκηση του σώματος βοηθά στη συγκέντρωση, την εξάσκηση της ισορροπίας και την επιδεξιότητα. Σε αυτή την ηλικία δεν παίζει ακόμη ρόλο η άσκηση της δύναμης και της γενικής κατάστασης του οργανισμού. 
Στα παιδιά, για παράδειγμα, δεν αρέσει ιδιαίτερα το τζόκινγκ. Δε θα χρειαστεί, όμως, και πολλή ώρα για να τα πείσετε να παίξουν κλέφτες και αστυνόμους.

Γι’ αυτό και ισχύει ένας βασικός κανόνας: Τα παιδιά της ηλικίας των 5-6 χρόνων μπορούν να κάνουν όλα τα είδη των σπορ που συμβαδίζουν με την ανάγκη τους να παίζουν. Ιδιαίτερα προσφέρονται τα παιχνίδια με την μπάλα.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ