Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Εμμανουήλ Λιανουδάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Μάρκου Καλύβα (εννεαήμερο)

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Ζακχαίου με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα παράδειγμα έμπρακτης μετάνοιας και απόφασης αλλαγής του τρόπου ζωής. Ο Σεβ. ευχήθηκε όλοι, να μιμηθούμε τον Ζακχαίο και να προσπαθήσομε να χρησιμοποιούμε τα υλικά αγαθά με το πατερικό μέτρο, χωρίς υπερβολές, και να αποφασίσομε να αποβάλομε καθετί (χρήμα, ύλη, δόξα, εξουσία) που μας κρατά δεμένους και παγιδευμένους στη γη, να αποκτήσουμε πραγματική μετάνοια και να συναντηθούμε και εμείς στη ζωή μας με τον Χριστό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκε πλήθος πιστών, ανάμεσα στο οποίο ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ