Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Κατολισθήσεις σε περιοχές της Σητείας - Αυτοψία στην περιοχή του Αδιάβατου

Λόγω των συχνών κατολισθήσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Αδιάβατου του δημοτικού δρόμου Πιλαλήματα – Γούδουρα, ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.


Για το σκοπό αυτό στις 14 Ιανουαρίου έγινε αυτοψία από τον γεωλόγο Χαράλαμπο Γκούβα στην περιοχή του Αδιάβατου, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται επικίνδυνες κατολισθήσεις, παρουσία του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας Νίκου Τσουκνάκη και του Αντιδημάρχου Νίκου Λαντζανάκη .
Ο κος Γκούβας είναι γεωλόγος της σύμπραξης των τεχνικών γραφείων ΓΕΟΠΕΡ και ΤΟΠΠΟΣ που είναι σύμβουλοι της Περιφέρειας Κρήτης η οποία θα χρηματοδοτήσει τη σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης και την κατασκευή στη συνέχεια της παρέμβασης που θα απαιτηθεί.
Παρέμβαση απαιτείται σε πολλά σημεία του δρόμου Ανάληψη - Γούδουρα στο πρανές του δρόμου από Καλό Νερό μέχρι Αδιάβατο, όπου υπάρχουν οι περισσότερες διαβρώσεις και καταπτώσεις βράχων.
Παράλληλα έχει εκπονηθεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την κατασκευή τοιχίου στο πιο επικίνδυνο σημείο που θα λύσει μερικώς το πρόβλημα .
Αποφάσεις θα παρθούν το συντομότερο δυνατόν.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............