Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Με «Ερωτόκριτο» εγκαινιάζουν τη νέα χρονιά οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής

Η ανακήρυξη του έτους 2019 ως «έτος Ερωτόκριτου» από το υπουργείο Πολιτισμού, ενέπνευσε τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής έτσι ώστε να εγκαινιάσουν την νέα χρονιά αγαπητερά και με πάθος.
Αγάπη για τον άνθρωπο, για τον τόπο τους, για την κρητική διάλεκτο, πάθος για την ανύψωση του πνεύματος, την διατήρηση της φήμης του Ρεθέμνους ως τόπο των γραμμάτων αλλά και την διάσωση της κρητικής διαλέκτου, διαμηνύουν δυναμικά οι απόδημοι Ρεθεμνιώτες της Αττικής στο νέο τους λεύκωμα - ημερολόγιο 2019, αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου υπό τον τίτλο «όντε θα σ' αναστορηθώ ..», με την εικαστική αισθητοποίηση από πίνακες του αγιογράφου Γεωργίου Κόρδη.Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «Το Αρκάδι», πρωτοπόρος και όπως πάντα με νέες ιδέες και πρωτοτυπίες στις εκδηλώσεις του, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την κοπή της πίτας του Αγ. Βασιλείου, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους Ρεθεμνιώτες και φίλους του συλλόγου παρευρεθούν να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο του Δημήτρη Μαραμή.
Επίσης η βραδιά θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική, αφού δύο εκλεκτές Ρεθεμνιώτικες προσωπικότητες θα τιμηθούν για το έργο τους όπως η ερίτιμος κα Φαλή Βογιατζάκη ως πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνου και ο αγαπητός κ. Δημήτριος Αρχοντακης τ. δήμαρχος Ρεθύμνου, σε συνδυασμό με τα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ιδιαίτερη τιμή θα αποτελέσει η ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κου Ευγενίου, ο οποίος θα ευλογήσει την πίτα του Αγ. Βασιλείου.
Το χορευτικό συγκρότημα «Κρήτες» του Γιώργου Πετράκη θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση με τη συνοδεία του λυράρη Γιώργου Σκορδαλού.
Σας προτρέπουμε λοιπόν να ντυθείτε με το επίσημο ένδυμά σας όπως αρμόζει σε τούτη την περίσταση και αφού αρωματιστείτε με αγάπη και χαρά, ελάτε έτοιμοι να ανταλλάξετε ευχές με τους συγγενείς σας, με τους συμμαθητές σας, με τους φίλους σας. Μην αφήνετε το χρόνο να σας κυριεύει, την ανασταλτικότητα και τη μιζέρια να σας οπισθοδρομούν.
Ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «Το Αρκάδι»
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ