Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Με αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Νέας Πραισού Σητείας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών  πανηγύρισε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Νέας Πραισού Σητείας.


Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον Θείο λόγο 
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της κόρης της Χαναναίας και στη μεγάλη πίστη αυτής της γυναίκας, σημειώνοντας ότι αυτή η ακλόνητη και θερμουργός πίστη προς τον Χριστό οδήγησε και τον υπέργηρο Ιερέα άγιο Χαράλαμπο στην ομολογία του ενώπιον του Επάρχου και στα θαυματουργικά γεγονότα που επιτέλεσε κατά τα φρικτά βασανιστήρια που τον υπέβαλαν. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο τιμώμενος άγιος εξακολουθεί έως τις μέρες μας να επιτελεί θαύματα καθώς, παράκληση του κατά την ώρα της μαρτυρικής τελειώσεώς του ήταν όπου θα υπάρχουν λείψανα του και τιμάται η μνήμη του οι χριστιανοί ποτέ να μην πεινάσουν και να μην πεθαίνουν από την ασθένεια της πανώλης, δηλ. της πανούκλας.
Στo τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τον Σεβ. κ. Κύριλλο καλωσόρισε στα ιστορικά χωριά του Αγίου Σπυρίδωνος και της Ν. Πραισού, ο Αιδεσ. Εφημέριος της Ενορίας Ιερεύς π. Γεώργιος Καλύβας, ο οποίος, τον ευχαρίστησε γιατί ιερούργησε κατά την πανήγυρη του Ενοριακού Ναού του Αγ. Χαραλάμπους, πολιούχου και προστάτου της Ενορίας Νέας Πραισού. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων «θα έχετε τη αμέριστη συμπαράστασή μας στο δύσκολο έργο που έχετε να επιτελέσετε, καθώς ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη από πνευματική καθοδήγηση και κοινωνική υποστήριξη, και ξέρουμε πολύ καλά ότι και στα δύο μπορείτε να πετύχετε άριστα και να προσφέρετε τα μέγιστα στο ποίμνιό σας. Σας το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά και η δική μας αγάπη θα σας συντροφεύει πάντοτε. Με την πεποίθηση ότι ο Κύριος θέλει κρατύνη έτι περισσότερον την Υμετέρα Σεβασμιότητα, παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ολοκάρδιες ευχές μας υπέρ υγείας, μακροημερεύσεως και περαιτέρω διακονίας δι’ έργων αρεστών εις τον Θεόν και ωφελίμων είς τους ανθρώπους, Εις πολλά έτη, Σεβασμιώτατε. Άξιος!».


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον π. Γεώργιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους ενορίτες για την εγκάρδια υποδοχή στην πάντα φιλόξενη, ιστορική και παραδοσιακή κοινότητά τους, εξέφρασε την προσωπική του χαρά που ιερούργησε στο κατά την πανήγυρη του προστάτου του χωριού Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα. 
Στην αρχιερατική θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Νέας Πραισού κ. Νικόλαος Κοκκινάκης κ.α.
Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στα εκθέματα του Μουσείου  Ιστορίας-Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πραισού, όπου συνεχάρη τον ακούραστο και ρέκτη Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραισού «Η αρχαία Πραισός» κ. Νικόλαο Κοκκινάκη για τη σημαντική αυτή προσπάθεια ανάδειξης των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων των οικισμών Ν. Πραισού και Αγίου Σπυρίδωνος της Επαρχίας Σητείας, δίδοντας ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα στην ενδοχώρα της επαρχίας. Δώρισε μάλιστα στον Σεβ. και δύο εκδόσεις του Συλλόγου, σχετικά με τις παραδόσεις και τη λαογραφία της περιοχής Πραισού, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά.

/var/folders/v6/sj3k1j2118z3jgng2crybzjh0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/2949505F8E225869C351A0390B37B529.jpg
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ