Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Κρητική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Ένα απλό, γρήγορο στην παρασκευή και νόστιμο παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης. Γεμάτο ευωδιά. 

Υλικά :

3 ποτήρια αλεύρι 
2 ποτήρια ζάχαρη 
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι 
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
1 κ.γ. σόδα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο




Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.








ΠΗΓΗ: http://www.yumyum.gr/
             www.mygreekdish.com
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............