Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Προληπτικός καθαρισμός ιδιοκτησιών από τα χόρτα

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας έναρξης και διάδοσης πυρκαγιάς υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των πολίτων όσον αφορά τον προληπτικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα χόρτα καθώς και πάσης φύσεως υλικά τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εστία έναρξης και διάδοσης πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται  στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών. Επισημαίνουμε ότι ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου  και αποτελεί βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση  προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 
Εφιστούμε ακόμη την προσοχή των πολιτών για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών  μέτρων αυτοπροστασίας από πυρκαγιές  καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς. Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και στον ιστοχώρο του Δήμου μας (www.sitia.gr)  στην ενότητα Πολιτική Προστασία. 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 24.00 ΜΕ 02.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ