Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Η κοπή της Bασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στη ΣητείαTο εσπέρας της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας και στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτατης Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, παρουσίᾳ του Ιερού Κλήρου της περιοχής των Ενοριών της Σητείας, των τοπικών αρχόντων και ευσεβών χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Σητείας.

Παρόντες ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κατά την περίοδο των εορτών ευρίσκεται στον τόπο καταγωγής του την Σητεία, και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.


Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ για την παρουσία του, σημείωσε ότι όλοι μας βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού, κάθε στιγμή της ζωής μας, είτε είναι παραλθόν, είτε παρόν, είτε μέλλον. Αρκεί να το αξιοποιούμε προς δόξαν του Θεού. Ευχαρίστησε τους Αιδεσιμωτάτους Ιερείς, που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες κάτω από δύσκολες συνθήκες να λειτουργούν τις εκκλησίες στα εγκαταλελειμμένα χωριά, με τη βοήθεια των εκκλησιαστικών συμβούλων, και να παρηγορούν τους λιγοστούς ανθρώπους, μεταφέροντάς τους το μήνυμα της αναστάσεως του Χριστού, την χαρά και την ελπίδα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σητείας για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ιερά Μητρόπολη, τονίζοντας ότι υπηρετούμε τους ίδους ανθρώπους, γιαυτό πρέπει να εντείνομε τις προσπάθειές μας να αγωνισθούμε και αυτή τη χρονιά φιλότιμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τέλος, ευχήθηκε το έτος 2018 να υλοποιηθεί η περιπόθητη αξιοποίηση της περιουσίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» προς όφελος της τοπικης κοινωνίας της Σητείας και ανατείλει φως στην περιοχή.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ