Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Ο Σητειακός πολιτικός Μιχάλης Καρχιμάκης ( υποψήφιος στην Β Περιφέρεια Αθηνών )Ο Μιχάλης Καρχιμάκης γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1957 στη Σητεία. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 (όταν δημιουργήθηκε) στην Τοπική Οργάνωση Σητείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διοικητικό στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.


Εξελέγη βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1996 αλλά έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο, ενώ επανεξελέγη κανονικά στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Το διάστημα 1993–1996 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, στην τελευταία του κυβέρνηση.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και υπεύθυνος του Τομέα Τεκμηρίωσης, και αποκάλυψε τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993, και Κωνσταντίνου Καραμανλή  το 2004-2009.


Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, με απόφαση του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Α. Παπανδρέου ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με ποσοστό αποδοχής περίπου 85%. 
Στις πρώτες εκλογές του 2012 εξελέγει ξανά βουλευτής (6 Μαΐου) αλλά στις επόμενες εκλογές (17 Ιουνίου 2012) ήρθε πρώτος σε ψήφους και λόγω απώλειας της έδρας δεν επανεξελέγην.


Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος στην Β Περιφέρεια Αθήνας με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του Γιώργου Παπανδρέου και έαν το κίνημα είχε εισέλθει στην βουλή θα είχε εκλεγεί βουλευτής.
Σήμερα είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κινήματος Αλλαγής και μέλος της εκτελεστικής του γραμματείας.
Στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με το κίνημα αλλαγής στην Β Περιφέρεια Αθήνας.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ταλιούρη και έχουν δύο γιους.


Ο Σητειακός πολιτικός Μιχάλης Καρχιμάκης ( υποψήφιος στην Β Περιφέρεια Αθηνών )
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ