Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Πλούσιες και φέτος οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Σητείας

Έρχεται και φέτος το Σητειακό Καρναβάλι 2019 γεμάτο απο πλούσιες εκδηλώσεις. Φορείς, δήμος σύλλογοι και βέβαια η οργανωτική ομάδα είναι έτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερο ευατό τους.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι έτοιμο και έχει ως εξής:
  • Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων με το Μεγάλο Πάρτυ των Ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού Σητείας.
  • Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 13ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού για παιδιά (στο Δημοτικό κήπο).
  • Την Πέμπτη 28 του μήνα ακολουθεί η … Θησαυρο …Τσικνοπέμπτη … και όχι μόνο!!! (στο Δημοτικό κήπο).
  • Την Κυριακή 3 Μαρτίου η σκυτάλη δίδεται στο Δέκατο Πρώτο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στη Σητεία με πρωταγωνιστές τα…μεγάλα παιδιά.
  • Την Παρασκευή 8 Μαρτίου ακολουθεί η Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, μια γιορτή με τσικνίσματα, ψησταριές παντού, κεράσματα, τρελές εκπτώσεις, χορό και γλέντι.

  • Την επομένη, το Σάββατο 9 Μαρτίου έρχεται «Η (Οι) Μουσική (οί) της φωτιάς» με τύμπανα, χάλκινα, πυρσούς και τραγούδια με σημείο εκκίνησης το λιμάνι της Σητείας.

  • Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τη Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 4 το απόγευμα. Παρουσιάζει ο DJ MacGrecor ως Αρχηγός της φυλής των Ινδιάνων!!! παρέα με την μασκότ, τον Πολύδωρο το χταπόδι.

Η γιορτή θα συνεχιστεί αμέσως μετά την παρέλαση με After Parade Party. Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, όλα τα καταστήματα με κοινή μουσική και εναλλασσόμενους DJ για ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι διοργανωτές.
– Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Σητεία θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου με τα Κούλουμα.

Διάρκεια και ποιότητα
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της ομάδας διοργάνωσης, ο εθελοντής και μέλος αυτής κ. Ματθαίος Μαρκάκης τόνισε: «Το Σητειακό Καρναβάλι μπαίνει από πολύ νωρίς και φέτος σε αποκριάτικους ρυθμούς, με αρχή το μεγάλο πάρτι των ομάδων, που συμμετέχουν στο κυνήγι του θησαυρού, στις 16 Φεβρουαρίου και με αποκορύφωση το τελευταίο τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Μαρτίου, όπου οι συνεχείς και καθημερινές εκδηλώσεις δίνουν στους Σητειακούς, αλλά προπαντός στους επισκέπτες που θα βρεθούν εκείνες τις ημέρες στην Σητεία, την ευκαιρία να περάσουν ένα τετραήμερο γεμάτο αποκριάτικο ξεφάντωμα, αλλά και να απολαύσουν την απαράμιλλη σητειακή φιλοξενία, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στις εκδηλώσεις και στα δρώμενα που εξελίσσονται εκείνες τις μέρες στη πόλη.
Φέτος αναμένεται να δοθεί μεγάλη έμφαση και στην διαφήμιση του Καρναβαλιού, η οποία θα αρχίσει να “παίζεται” τις επόμενες ημέρες με διάφορα τηλεοπτικά σποτάκια, τα οποία είναι ήδη έτοιμα».

Στηρίζεται στους εθελοντές
Ερωτηθείς για την επιλογή άλλων περιοχών και Δήμων να φέρουν διάσημους παρουσιαστές για το καρναβάλι, απάντησε:
«Η δική μας εμπειρία και επιλογή είναι να μην ακολουθήσουμε αυτή την τακτική. Ο διάσημος παρουσιαστής δεν προσφέρει ουσία στην ποιότητα του καρναβαλιού πέρα του ότι λόγω της αναγνωσιμότητάς του τραβάει στιγμιαία την προσοχή, θα χρησιμοποιηθεί για δύο -τρεις ώρες, θα πληρωθεί υπέρογκα ποσά, τα οποία στην τελική μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες της Σητείας.
Το δικό μας καρναβάλι στηρίζεται ως επί το πλείστον στους εθελοντές, ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, δεν ζητούν χρήματα και τα όποια έξοδα καλύπτονται εκτός από το Δήμο, από τους ίδιους τους Σητειακούς, που είναι και χορηγοί του καρναβαλιού».

Εναλλακτικό τετραήμερο
«Επίσης εμείς δεν επικεντρωνόμαστε στην παρέλαση της Κυριακής, αλλά σε όλο το τετραήμερο. Ο επισκέπτης, που θα έρθει στη Σητεία την Παρασκευή 8 Μαρτίου και θα φύγει το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας, θα έχει συμμετάσχει και θα έχει γίνει ο ίδιος μέρος των εκδηλώσεων κι όχι απλά θεατής.
Το Σητειακό Καρναβάλι προσφέρει την εναλλακτική του Ρεθυμνιώτικου, που ίσως απευθύνεται μόνο σε νεαρές ηλικίες. Στο Σητειακό Καρναβάλι, το σίγουρο είναι ότι θα περάσουν καλά όλες οι ηλικίες, αλλά και όσοι επιζητούν οικογενειακές διακοπές με ένα πλήρες αποκριάτικο τετραήμερο.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ