Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Την ευρύτερη περιοχή της Καζάρμας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης και μέλη του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο».

Την ευρύτερη περιοχή της Καζάρμας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης και μέλη του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο».

Η περιοχή της Καζάρμας με ένα μνημείο μεγίστου κάλλους, με τα γραφικά σοκάκια και τα σκαλιά, έχει τόση επισκεψιμότητα τους θερινούς μήνες, ώστε να μετατρέπεται σε τουριστικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια ευαίσθητη γειτονιά που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, όμως οι κάτοικοι, περιγράφουν μία παραγκωνισμένη γειτονιά που ακόμα και για την επιμελή καθαριότητα αναγκάζονται να φροντίζουν οι ίδιοι.
Ο κ. Καραμανωλάκης, αφού άκουσε με προσοχή τους περίοικους,  τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «ο χώρος θα έπρεπε κανονικά να λάμπει, με υπογειοποιημένους κάδους και με καλαίσθητα λουλούδια αντί για ξερά χόρτα που θεριεύουν. Χρειάζεται φωταγώγηση στο αλσάκι και άλλα πολλά».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 1982, ο Αρχιτέκτονας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Κώστας Κατσικαλάκης, είχε κάνει την μελέτη και την επίβλεψη διαμόρφωσης της πλατείας, με το καθιστικό και την νησίδα, καθώς και την διαδρομή (την σκάλα με τα βοτσαλωτά και το ενδιάμεσο καθιστικό) που καταβαίνει από την πλατεία προς το κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που μέχρι τότε (θα θυμούνται οι κάτοικοι) ήταν τόπος εναπόθεσης των σκουπιδιών της γύρω περιοχής. Έκτοτε και μετά από αυτή την παρέμβαση δεν έχει γίνει το παραμικρό στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πέραν της λεπτομερούς καθαριότητας και της φροντίδας του ευρύτερου χώρου, σαν συνδυασμός,  προτείνουμε: Ο Δήμος σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, να εκπονήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τον εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής από το Φρούριο της Καζάρμας. Μελέτη που θα προβλέπει επίσης τον επαρκή φωτισμό όλων των χώρων, έτσι ώστε η γειτονιά να αναδειχθεί και να ομορφύνει ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, προτείνουμε τη σύνδεση της Πλαστήρας μέσω ανισόπεδης διάβασης με τον περιφερειακό δρόμο προς το Αεροδρόμιο, προκειμένου να δώσει διέξοδο στην κυκλοφορία των οχημάτων και να ανακουφίσει κυκλοφορικά ένα μεγάλο μέρος της πόλης, που μέχρι σήμερα παραμένει αδιέξοδος προς αυτή την κατεύθυνση.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ